נט"ל
  להיעזר   להכיר   ללמוד
 
 

בית נט"ל



משכנה של עמותת נט"ל נמצא ברחוב אבן גבירול 10 שבמרכז תל אביב. המעבר איפשר לעמותה להגדיל את שטח פועלה ולהעניק תנאים נוחים וטובים יותר לקהל הפונים.

בית נט"ל הנוכחי, שנחנך ב-6 לחודש מאי 2007, הוקדש לשימוש עמותת נט"ל על ידי יהודית יובל רקנאטי ובני משפחת יובל, מתוך הערכה לפועלה של נט"ל לחיזוק רוחה של החברה הישראלית ולחוסנה.

השלט המתנוסס על קיר הכניסה לבית הוא פרי יצירתה של האמנית מלי בן פורת שגם כל השלטים בכל רחבי הבית הם מעשה ידיה.
את מבואת הכניסה לבית מפארת יצירת מוזאיקה שיצרה האמנית לורי רקנאטי, ובה העץ, סמלה של נט"ל.

העץ מסמל את התהליך שאותו עובר אדם שנפגע כתוצאה מטראומה ונמצא בטיפול בנט"ל. כמו אותו נפגע טראומה, כך גם העץ איבד את אחד מענפיו בעקבות שריפה או פגיעה קשה אחרת והפסיק לצמוח, אבל חלקים אחרים שלו הצליחו להתגבר על הפגיעה, הוציאו ענפים חדשים והצמיחו חיים מחודשים. העץ שב ללבלב והחל לצמוח מחדש. זוהי גם מטרתו של התהליך הטיפולי - שהאדם שעבר אירוע טראומטי ואיבד את הרצון לחיות יגלה בתוך עצמו מחדש את הכוחות לשוב לצמוח ולחזור לחיים.


בכניסה לבית נט"ל תקבל את פני הנכנס "פינה ירוקה" - ספסל המתנה עוטה צמחייה, מקום המיועד למנוחה, לרגיעה, ולמעבר בין המולת הרחוב לשקט שבבית נט"ל.

מרגע הכניסה לבית ניתן לחוש באווירה החמה, הביתית והנעימה השורה בו ומתפרסת על פני כל חמש קומותיו.

המעלית תוביל את הנכנסים לכל קומה על פי הצורך.

 

 

 

בכל אחת מקומות הבית ממוקמת יחידה אחרת של העמותה:
בקומה הראשונה נמצא המועדון החברתי-שיקומי, ובו חדרי יצירה, תנועה ומוזיקה וכן מטבח מרווח לשיעורי הבישול. בקומה זו פועל גם הקו הפתוח, ומצויים בה חדרי המתנדבים, חדרי ההדרכה וחדר מנוחה.

הקומה השנייה היא קומת האדמיניסטרציה,
על מחלקותיה השונות – הנהלת העמותה,
פיתוח משאבים, הנהלת חשבונות, הסברה
ותקשורת, אינטרנט, היחידה הקהילתית
ויחידת המחקר.

בקומה שמעליה שוכנת המחלקה הקלינית,
הכוללת חדרי טיפול אישיים, חדר קבוצות, חדר תיעוד וסטודיו לאמנות.

 

מרכז ההכשרה הרב-תחומי פועל בקומה הרביעית, ובו חדרי לימוד, ספרייה מרווחת ומרכז מידע, וכן חדר טיפול באמצעות תנועה. ובמרומי הבית - שני גגות פורחים, לרווחת באי הבית.

 

בית נט"ל הינו מקום טיפול, מחקר, לימוד ומפגש עם קהלים רלוונטיים שונים ובהקשרים מגוונים, הנוגעים באופן ישיר או עקיף לנושא שבו עוסקת עמותת נט"ל.

בית נט"ל הוא גם מקום המאפשר ביטוי אמנותי בהקשר זה לאמנים מתחומי יצירה שונים: תיאטרון, שירה, קולנוע, אמנות פלסטית ועוד.

 

עמותת נט"ל מקיימת ימי עיון וכנסים לאנשי מקצוע ולקהלי מטרה שונים ומפרסמת אותם באתר האינטרנט או באמצעי הפרסום האלקטרוניים והכתובים המקובלים. חלק מימי העיון והכנסים הללו מתקיימים בבית נט"ל החדש, ובעת תכנון הבית ניתנה תשומת לב מיוחדת גם למטרה זו.

 

בית נט"ל הוכר על ידי עמותת "נגישות ישראל" כבית נגיש לאוכלוסיית הנכים בישראל, והם מתקבלים בברכה כמו שאר באי הבית.


בית נט"ל תוכנן על ידי משרד האדריכלים יוסי פרידמן, ניהול פרויקט השיפוץ של הבית לווה על ידי אדריכל יובל נדל ומלאכת השיפוץ בוצעה על ידי הקבלנים איציק ומשה אלשטיין. כולם ממשיכים ללוות את העמותה בנאמנות ולסייע לפעילותה במשכנה החדש.

 

פרויקט השיפוץ של בית נט"ל נמשך כ-20 חודש, שבמהלכם לקחו חלק במלאכה אנשי מקצוע ויועצים מהשורה הראשונה, אשר ראו בהשתתפותם בפרויקט דרך לבטא את הערכתם לעשייתה החשובה של נט"ל.

יהודית יובלרקנאטי וכל אנשי נט"ל מודים לכל השותפים בבניית בית נט"ל וכן לכל מי שתרמו לבית ציוד באופן מלא או חלקי, ומביעים את הערכתם ותודתם על המחווה המיוחדת של כל אחד ואחד על פי יכולתו.

 

 

דרונט בניית אתרים