חוויות שירות יכולות להיות אינטנסיביות, מעוררות לחץ ואפילו טראומטיות. לוחמים, לוחמות, תומכי ותומכות לחימה ומי ששרתו בשלל תפקידים חיוניים נוספים, לוקחים חלק בלחימה ובשגרה בצה"ל ומתמודדים עם מצבים שונים מחוץ לטווח ההתנסויות הרגיל שלהם. זה לא משנה מה היקף האירוע או עוצמתו, אלא איך שהוא משפיע היום ומלווה את אותם אנשים כיום.
הסתגלות מחדש לאזרחות לאחר שירות ארוך בסדיר או במילואים היא תהליך מורכב. חיילות וחיילים שלקחו חלק פעיל במלחמה או ביטחון שוטף, בלי קשר לתפקיד שביצעו, עלולים להרגיש באזרחות שאיש לא מבין אותם ובעקבות כך לחוש בדידות וניתוק ממרקם וקצב החיים האזרחי, מה שעלול להוביל למצבים רגשיים מורכבים.
לחוויות המלחמה והשירות, בין אם בסדיר או שבמילואים, יש השפעה על הרווחה הנפשית ואיכות החיים, והן עלולות לגרום לתגובות דחק שונות. חלק מהתגובות חולפות מעצמן ככל שעובר הזמן, אך יש תגובות שעלולות להימשך ולהפריע לתפקוד, ובמקרים כאלה צריך לפנות לעזרה מקצועית.
סולטוק מעלה את המודעות והלגיטימציה לעיבוד חוויות אלה, ומקשרת לוחמים ולוחמות לגופים העוסקים בעיבוד חוויות לחימה וטיפול בפוסט טראומה. כמו גם, מאפשרת באירועים ובקבוצות שלה מרחב בכלל להבין שיש מה לעבד. להתייחס למה שהיה, לרכוש כלים פרקטיים להתמודדות כיום ולהחליט על הצעדים הבאים בעתיד.
החברים בסולטוק מנוסים ביצירת קשר ובפנייה בגובה העיניים לחיילים וחיילות משוחררים בכל הקשור לחוויות שירות והסתגלות חזרה לשגרה, ומוצאים מענה לצרכים שלהם בתוך הקהילה.
סולטוק מפעילה שגרירים ברחבי האקדמיות כדי לעלות את המודעות והלגיטימציה לעיבוד חוויות שירות ולגייס אנשים למענים בפועל בקמפוסים השונים. השגרירים מהווים קול בקמפוס הקורא לא.נשים שחווית שירות מלווה אותם, להתייחס לכך. השגרירים מקימים אירועי מודעות וקבוצות פסיכו-אינפורמטיביות בהנחיית מנחים מקצועיים של נט"ל. במסגרת האירועים והקבוצות אנחנו מדברים על השפעות חוויות הלחימה והשירות על הרווחה הנפשית, החברתית והזוגית תוך התייחסות למורכבות החזרה לשגרה וללימודים אחרי שירות סדיר ומילואים.
פעילות התאים של סולטוק תפעל השנה בכ-14 אקדמיות שונות לאורך השנה האקדמית ותכלול מפגשי חשיפה – אירועי מודעות, סדנאות, מיצגי אומנות, ערבים מוסיקליים, דוכני הסברה ועוד.
סולטוק פיתחה מענה תומך מתוך הקהילה עבור כל חייל וחיילת מילואים אשר עושים את מסע השיבה הביתה, חזרה מהמילואים. בכל נקודת זמן בו יעשו אותו.
פרויקט השיבה הביתה פעול בשיתוף עם הרשויות המקומיות, ומאפשר אירועי מודעות וחשיפה בנושא הכולל את בני ובנות הזוג של החיילים והחיילות, כמו גם, אחרים משמעותיים אחרים. בנוסף, הפרויקט כולל קבוצות פסיכו-אינפורמטיביות המאפשרות היווצרות קבוצת שווים בקהילה, שיתוף, הקשבהוכישת כלים פרקטיים להתמודדות עם הליך השיבה הביתה. עד כה הפרויקט פעל בכ-12 רשויות ובוגריו מספרים כי ההשתתפות בו הייתה עבורם הכרחית ואפילו משנת חיים.
כדי למזער את השפעת חוויות השירות על הרווחה הנפשית, סולטוק מעבירה סדנאות חוסן לבני נוער לפני גיוס. הסדנאות נותנות להם כלים לשמירה על הבריאות הנפשית שלהם במהלך השירות הצבאי ועוזרות להם להתכונן אליו ולהשמיש את ארגז הכלים הרלוונטי לכך. הפעילות מתקיימת במכינות קדם צבאיות ובתי ספר וכוללת מפגש עם הצעירים כמו גם עם הצוות המלווה אותם. עד כה במסגרת הפרויקט פגשנו כ2,500 צעירים וצעירות ואנשי צוות. כולל התערבויות חירום בצל השנה הנוכחית.