החיים במדינה שלנו חושפים אותנו ללחצים רבים שמקורם במצב הביטחוני. איך אנחנו מגיבים ללחץ הזה ומהי התרומה של המגדר שלנו לחוסן ולפגיעות שלנו ולדרכי ההתמודדות שנבחר בהן?
בין אם עקב הבדלים תרבותיים ובין אם עקב הבדלים ביולוגיים – גברים ונשים בוחרים בדרכי התמודדות שונות. ההבדלים הללו עשויים להביא להפריה הדדית וליצירתיות, אך לעתים למחלוקת ולקונפליקט. השיח בין שני המוחות – הגברי והנשי – משמש במקרים מסוימים בסיס לשיתוף פעולה ולתחושת ביטחון ובמקרים אחרים הוא מקור למתח נוסף ולדחק. כך או כך, הנטייה המגדרית והמפגש בין הדפוסים השונים מועצם ומוקצן במצבי לחץ ומשבר ועלול להיות מקור נוסף לתסכול ולכאב ולהקשות על ההתמודדות. הסדנה המוצעת נועדה להכיר את המאפיינים של כל אחד מהמוחות – הגברי והנשי, להבדיל בין החלקים הביולוגיים לאלו הנרכשים במהלך חיינו ולהכיר את הדפוסים ואת סגנונות ההתמודדות המאפיינים כל אחד מהם תוך הכרה בצרכים ובכוחות של כל אחד מהם. הבנות אלו יגבירו את החוסן של בני ובנות שני המינים.
בסדנה משולבים למידה ושיח קבוצתי. אלו יאפשרו למשתתפים ולמשתתפות להרחיב את מנעד הכלים וסגנונות ההתמודדות שלהם/ן ולהתמודד טוב יותר וביעילות כצוות, כמשפחה וכקהילה.
מה בסדנא?
- מלחץ לפוסט טראומה – תגובות למצבי דחק האופייניות לכל מגדר.
- המוח הנשי והמוח הגברי – “ההבדל המהותי” (סיימון בארון־כהן) במצבי לחץ וחירום.
- תהליכי ההסללה המגדריים והשלכותיהם על היחסים במשפחה, בעבודה ובקהילה.
- ניהול מחלוקות והרחבת סגנונות התקשורת וההתמודדות.
- היכרות עם החוסן, הכוחות ומשאבים שלנו – גברים ונשים.
- מודעות להשפעות של מפגש עם דרכי התמודדות שונות וחתירה לעיצוב המפגש באופן מיטבי.
- התנסות בכלים יישומיים לעבודה אישית וזוגית.
מפגשים, משתתפים, זמנים?
6 מפגשים בני 5 שעות (*ניתן לקצר או להאריך את משך הסדנה או משך המפגשים).
למי זה מתאים?
ניתן להתאים את הסדנה למגוון אוכלוסיות ואנשי מקצוע (מגיל תיכון ועד 120) המעוניינים ללמוד על עצמם ולשפר את ההתקשרות שלהם עם הסביבה, בעיקר במצבי דחק.
מי המנחים?
מנחי היחידה הקהילתית בנט”ל, בעלי תואר שני במקצועות בריאות הנפש והנחיית קבוצות, בעלי ניסיון ותואר במגדר.